Scurte explicatii despre ce tunsori se potrivesc pentru forma fetei daca avem fata ovala, fata rotunda, fata in forma de inima etc. Forma fetei este un aspect foarte important de care orice stilist tine cont atunci cand va executa tunsori noi sau experimenteaza diferite frizuri care sa va confere un nou look. Pe langa faptul ca o tunsoare este sau nu este la moda in 2012, ar trebui sa va puneti si intrebarea “Ce frizuri tunsori se potrivesc pentru diferite forme ale fetei?” sau “Ce tunsori trebuiesc evitate pentru o anumita forma a fetei?”. In cele ce urmeaza voi explica punctual unele forme.

Ca tunsori pentru fata ovala putem aminti tunsorile bob pana la barbie, cu breton drept sau dat intr-o parte, tunsorile cu carare pe mijloc in combinatie cu un par lung, tunsori in scari cu parul drept sau ondulat.

Ca tunsori pentru forma fetei patrata putem opta pentru niste tunsori pentru par mediu cu breton filat, purtati parul ondulat sau chiar incretit, iar cararea faceti-o intr-o parte, in nici un caz pe mijloc. Evita parul foarte lung.

Printre tunsorile pentru fata in forma de inima sau romb intalnim tunsori scurte sau lungime mediu spre scurt. Tipul de tunsoare poate sa fie in trepte (in dreptul pometilor) si incearca sa ai cat mai mult volum. Evita tunsorile bob si parul lung.

Nu in ultimul rand, daca va intrebati ce tunsori se potrivesc pentru fata rotunda, aflati ca este indicat ca parul sa depaseasca barbia si e bine sa alegi tunsori cu volum cu bretonul dat intr-o parte. Ce tunsori trebuie evitate la forma fetei rotunda? Toate tunsorile sub nivelul barbiei!